Doc's FidoSysop архива

Добредојдовте во архивата на Doc's FidoSysop, моето мало парче сајбер-простор. Јас сум MS-DOS денови Операторот на системот на компјутерска огласна табла (BBS) на мрежата Фидонет, стана веб-администратор и блогер кој е про-хобист, се дружи на интернет и е во тек со технологијата и она што се случува во мојата американска татковина денес!

Doc's FidoSysop архива

Оваа веб-страница содржи голема архива на авантурите на Док од почетокот компјутерски BBS денови бирање со модем од 1200 бауд за денешните онлајн авантури во сајбер-просторот. Вистинските онлајн заедници започнаа во средината на 80-тите години со системи на компјутерски огласни табли долго пред да се отвори мрежата за јавноста, но повеќето од тие заедници исчезнаа. Во раните денови на градењето на нашите заедници, ги рекламиравме имињата на bbs на нашите екрани за одјавување. Едно време, имаше 126 јазли во кодот на областа 727, и секој беше единствена заедница. Некои нудеа игри, други нудеа датотеки со shareware.

Doc's FidoSysop архива

Doc's Place BBS беше специјализиран за пораки и ги прикажуваше целосните конференции на табла на Фидонет, кои некогаш беа над 1000 области. Документот исто така понуди QWK функција за читање/одговарање офлајн пораки. На својот врв, местото на документот bbs беше бројот 4 bbs во шифрата на областа 727. Традицијата на ББС е сè уште функционира 31 година подоцна , но не е погоден за мобилни телефони ниту нуди шифрирање. На интернет доминираат големите корпоративни конгломерати и денешните веб-страници на социјалните медиуми кои диктираат што е дозволено да се сподели со пријателите и семејството. Малите независни издавачи како Doc се малку и далеку од овие денови. 😥

Прегледот на sysops на Doc's Place BBS Wildcat Version-5. Платинум Express FTSC скенер/фрлач за пошта, лево. Дива мачка онлајн контролер надесно. BAP-Stats што создава и HTML и Telnet кој се јавувал денес и кој повикал вчера екрани. Седи на мојата домашна мрежа и работи со стар Dell Optiplex под Windows 7 на кој ретко му треба рестартирање. Најнапредниот BBS софтвер некогаш произведен!

Место на Doc's BBS Sysop Desktop View
Место на Doc's Place BBS Desktop Sysop Computer View. Кликни тука за полесно да се види слика со целосна големина. Се отвора во а нов прозорец на прелистувачот.

Мојот стил на блогирање статии е донекаде уникатен. Собирам поврзан материјал за темата на написот, вклучително видеа, слики, документи и фрагменти од текст од мрежата и правилно ги признавам изворите. Овој метод создава целосна приказна со веродостојни врски за следење и без следење до други информации специфични за статијата, создавајќи пакет од високо веродостојни информации на едно место. Недостаток на моите политички написи е тоа што големите тирани од технологијата и социјалните медиуми го мразат Доналд Трамп и републиканците во целина. Повеќето онлајн содржини се манипулирани! 😡

Doc's FidoSysop архива

Doc беше првиот продавач на половни автомобили што продаваше онлајн во 1999 година. спомени од раните денови на е-трговија. Влегов во политиката во 2015 година кога Доналд Трамп се кандидираше за претседател ветувајќи дека ќе ја направи Америка голема. Оваа повеќејазична веб-локација има над 900 написи поврзани со политика кои се мразат од големата технологија. Јас сум пристоен блогер, особено во пишувањето написи за оптимизација на пребарувачите (SEO), но како републиканец и поддржувач на Трамп, содржината на политичкото мислење на оваа страница е изгубена во сајбер-просторот. Претежно закопани во индексот за пребарување на Google, а неодамна Bing кој го храни DuckDuckGo исфрли многу од своите политички написи од својот индекс. Тоа не добива многу сообраќај, но јас сум во ред со тоа, бидејќи со политичка пристрасност цензура само така е! 😥

Doc's FidoSysop архива

Архивата на Doc's FidoSysop го одразува моето лично мислење. Јас едноставно го кажувам исто како што го гледам, без ќотек околу грмушката или шеќерна обвивка. Не прикажува реклами или на друг начин не се обидува да генерира приходи. Содржините од извори (фрагменти, слики, видеа, итн.) се користат во рамките на доктрина за права на правична употреба! ????

Ви треба помош од мрежата? Повикајте го добриот доктор!