Arkivi i Doc's FidoSysop

Mirë se vini në Arkivin FidoSysop të Doc, pjesa ime e vogël e hapësirës kibernetike. Unë jam një operator i sistemit kompjuterik të bordit të buletinit (BBS) të rrjetit MS-DOS të ditëve të Fidonet-it, i kthyer në webmaster dhe bloger pro-hobiist, shoqërohet në internet dhe vazhdon me teknologjinë dhe atë që po ndodh sot në atdheun tim amerikan!

Arkivi i Doc's FidoSysop

Kjo faqe interneti përmban një arkiv të madh të aventurave të Doc që nga fillimi kompjuter ditë BBS duke telefonuar me një modem 1200 baud për aventurat e sotme në internet në hapësirën kibernetike. Komunitetet e vërteta në internet filluan në mesin e viteve 80 me sisteme kompjuterike të tabelës së buletinit shumë kohë përpara se rrjeti të hapej për publikun, por shumica e këtyre komuniteteve janë zhdukur. Ne reklamonim emrat e bbs-ve të njëri-tjetrit në ekranet tona të largimit që në ditët e para të ndërtimit të komuniteteve tona. Në një kohë, kishte 126 nyje në kodin e zonës 727, dhe secila ishte një komunitet unik. Disa ofruan lojëra, të tjerët ofruan skedarë shareware.

Arkivi i Doc's FidoSysop

Doc's Place BBS u specializua në mesazhe dhe prezantoi konferencat e plota të tavolinës së Fidonet-it që në një kohë ishin mbi 1000 zona. Doc ofroi gjithashtu funksionin e leximit/përgjigjes së mesazheve jashtë linje QWK. Në kulmin e tij, vendi i doc bbs ishte numri 4 bbs në kodin e zonës 727. Tradita e BBS është ende funksionale 31 vjet më vonë , por nuk është i përshtatshëm për celularin dhe as nuk ofron enkriptim. Interneti dominohet nga konglomeratet e mëdha të korporatave dhe faqet e sotme të mediave sociale të cilat diktojnë se çfarë është lejohet të ndahet me miqtë dhe familjen. Botuesit e vegjël të pavarur si Doc janë të paktë dhe larg në këto ditë. 😥

Pamja sysops e Doc's Place BBS Wildcat Version-5. Skaner/hedhës i postës Platinum Express FTSC, në të majtë. Kontrolluesi Online Wildcat në të djathtë. BAP-Stats që krijon si HTML ashtu edhe Telnet që telefonuan sot dhe kush thirri dje ekranet e ekranit. Është ulur në rrjetin tim të shtëpisë duke ekzekutuar një Dell Optiplex të vjetër nën Windows 7 që rrallë herë ka nevojë për një rindezje. Softueri më i avancuar BBS i prodhuar ndonjëherë!

Vendi i Doc's BBS Sysop Desktop View
Vendi i Doc's BBS Desktop Sysop Computer View. Kliko këtu për një imazh më të lehtë për t'u parë në madhësi të plotë. Hapet në një dritare e re e shfletuesit.

Stili im i blogimit të artikujve është disi unik. Unë mbledh materiale të lidhura me temën e artikullit, duke përfshirë video, imazhe, dokumente dhe fragmente teksti nga ueb, dhe i vlerësoj siç duhet burimet. Kjo metodë krijon një histori të plotë me lidhje të besueshme ndjekëse dhe pa ndjekje me informacione të tjera specifike për artikullin duke krijuar një paketë informacioni shumë të besueshëm në një vend. E meta e artikujve të mi politikë është se tiranët e mëdhenj të teknologjisë dhe mediave sociale e urrejnë Donald Trumpin dhe republikanët në tërësi. Shumica e përmbajtjeve në internet manipulohen! 😡

Arkivi i Doc's FidoSysop

Doc ishte tregtari i parë i makinave të përdorura që shiti online në vitin 1999. Arkivi FidoSysop ka një koleksion të gjerë të vëzhgimeve të hershme të shitjeve të makinave të përdorura të mbajtura gjallë si kujtimet e ditëve të hershme të tregtisë elektronike. Unë u futa në politikë në vitin 2015 kur Donald Trump kandidoi për president duke premtuar se do ta bënte Amerikën të madhe. Kjo faqe interneti shumëgjuhëshe ka mbi 900 artikuj të lidhur me politikën që urrehen nga teknologjia e madhe. Unë jam një bloger i mirë, veçanërisht në shkrimin e artikujve për optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO), por duke qenë një mbështetës i republikanëve dhe Trump, përmbajtja e opinionit politik të kësaj faqeje humbet në hapësirën kibernetike. Kryesisht i varrosur në indeksin e kërkimit të Google, dhe së fundmi Bing që ushqen DuckDuckGo hoqi shumë nga artikujt e tij politikë nga indeksi i tij. Nuk merr shumë trafik, por unë jam në rregull me këtë sepse me censura e paragjykimeve politike keshtu eshte! 😥

Arkivi i Doc's FidoSysop

Arkivi FidoSysop i Doc pasqyron mendimin tim personal. Unë thjesht e them atë ashtu siç e shoh, pa rrahur rreth shkurret ose shtresë sheqeri. Ai nuk shfaq reklama ose nuk përpiqet të gjenerojë të ardhura. Përmbajtja me burim (copëza, imazhe, video, etj) përdoret brenda doktrina e të drejtave të përdorimit të drejtë! ????

Keni nevojë për ndihmë neto? Thirrni mjekun e mirë!